3 tips til at forbedre dine medarbejderes arbejdsmiljø

Gode garderobeskabe

Spread the love

En af de ting der kendetegner den gode arbejdsplads, er et godt arbejdsmiljø. Og på trods af hvad mange tror, så har dette ikke nødvendigvis noget med innovative projekter, dygtige chefer eller masser af inddragelse af medarbejderne i virksomhedens fremtid at gøre.

Eller, det har det selvfølgelig også. Men disse ting handler måske i langt højere grad om arbejdsglæde eller arbejdsudvikling end det gør om arbejdsmiljø. Hvad mange ledere og chefer glemmer er nemlig, at arbejdsmiljø tit bliver godt baseret på nogle ganske små ting, som kan ændres eller indføres på arbejdspladsen.

Hvordan finder du ud af, hvad dine medarbejdere ønsker?

Er du som leder på lavere eller højere niveau en smule i tvivl om, hvad det egentlig er, dine ansatte eller dine medarbejdere går og drømmer om? Når man står en smule på sidelinjen kan det nogle gange godt være rigtig svært at se, hvad der foregår internt blandt ens underordnede.

Den eneste måde, du kan finde ud af dette på, er ved at spørge. Som leder er det generelt altid bedre at spørge en gang for meget, end en gang for lidt. Men føler du alligevel at du har brug for ekstra hjælp, så kan du med fordel læse med her. Her kommer tips til 3 ting, der kan forbedre dit arbejdsmiljø.

Sørg for garderobeskabe til alle

Garderobeskabe virker måske som en ret banal ting for dig, som skal vurdere behov og ønsker hos dine ansatte. Men det er et eksempel på nogle af de helt fundamentale ting, som chefer nogle gange glemmer kan betyde en del for de ansatte.

Gode garderobeskabe på arbejdspladsen behøver ikke at se fancy ud eller være fine og dyre på nogle måder. De skal bare være effektive, rummelige, og så skal der være et til hver. Særligt den sidste ting er meget vigtig.

Indfør frugtordning

Selvfølgelig skal alt gøres med måde, og som arbejdsgiver skal man selvfølgelig ikke give sine ansatte flere goder, end virksomheden kan overkomme. Men en frugtordning er en forholdsvis lille og overskuelig gestus, som vil gøre en kæmpe forskel rent mentalt.

At få et eller to stykker gratis frugt hver dag vil nemlig få medarbejderne til at føle, at arbejdspladsen tænker på dem og bekymrer sig om dem. Det giver desuden også lidt ekstra – og sund – energi, og så er det noget, som alle ansatte, høje som lave, kan være med på.

Marker fødselsdage og mærkedage

Denne her er vigtig, og her hviler meget af ansvaret på dig som chef. Det er nemlig din pligt at sørge for, at der indføres en kultur på din arbejdsplads, hvor man husker på jubilæer, fødselsdage og andre mærkedage.

At markere specielle dage for den enkelte med fælles morgenmad, en reception, en buket blomster eller en flaske vin betyder alverden. Det får individet til at føle sig set, og det skaber mere socialitet mellem de ansatte. Er der mange ansatte i din virksomhed kan du sørge for at udnævne en ansvarlig i hver afdeling.