Du kan dyrke chilier i drivhuse

For et aluminium drivhus

Spread the love

din første ting at beslutte er, hvor meget af dit drivhus du vil holde varm og så skal isolere. Normalt begynder et drivhus at fylde, når vejret opvarmer om foråret, og om vinteren er det nok bare at overvintre nogle bud sår og få en tidlig start på nogle kimplanter, så det ikke behøver alt ledigt plads.

Drivhusisoleringsmateriale

Standard og bedste materiale til isolering af dit drivhus er simpelthen bobleplast. Bobleplastik kan opnås med forskellige størrelser af bobler, de 20 mm store bobler er bedste, da de tillader mere lys gennem og er bedre til at opretholde varmen. Hver boble rummer luft, hvilket betyder, at belægningen fungerer på en måde som dobbeltruder.

Korrekt anbragt boble vil også skære ned på udkast, der suger den varme luft ud.

Bobbeplast Isolation

bobleplast at isolere et drivhus

Du er bedst at købe skræddersyede gartnerbobler i stedet for emballagepakning. Horticultural boble plast er hårdere og UV stabiliseret og vil vare længere, mindst tre år.

Bestem, hvordan du skal isolere og måle op, så du ved, hvor meget isolering du skal købe. Tillad lidt ekstra for overlapninger og spild, 10% ekstra skal være om det rigtige.

Drivhuse er gode at bruge til grøntsagsdyrkning

Sådan installeres isoleringen

Hvis du for eksempel beslutter dig for at bruge halvdelen af ​​det isolerede husholdningsdække, skal du have et gardin af bobleplastik fra side til side. Du er bedst at isolere halvdelen længst fra døren, så en kold luftblok kommer ikke ind i det varme område, når du kommer ind i drivhuset på en vinterdag. Brug to stykker wrap, en til venstre og en til højre med en overlapning i midten for at danne en døråbning til det varme område.

For et aluminium drivhus kan du købe specielle klip for at holde boblet plast. Disse klemmer ind i kanalerne på glasruderne og derefter på boblet plast. Til træhuse er tegnepinde tilstrækkelige.

Hvis du har et stort drivhus med overskydende plads over hovedhøjde, skal du boble boblens plast fra side til side for at danne et tag på et lavere niveau. Dette reducerer igen det volumen, du skal opvarme.

Ellers starter du fra højderammen og arbejder ned til de vertikale ruder. Fastgør derefter isoleringen til de lodrette flader.

Nyttige tilføjelser

Et maksimalt mindste drivhustermometer er nyttigt, så du kan tjekke, hvordan isoleringen virker for dig. Et hygrometer er også meget nyttigt at advare dig, når huset bliver for fugtigt og kræver ventilation. For fugtig vil en atmosfære tilskynde svampesygdomme som botrytis.

Drivhuse er gode til dyrkning af grøntsager

Shilton 2.2kW el-drivhusvarmer

For at holde dit drivhus frostfri skal du sørge for at temperaturen forbliver ved 2 grader C eller derover. De fleste ømte planter som citrusfrugttræer, halvhårdfuchsier og pelargonier (geraniumer) kræver en varmere temperatur omkring 7 grader C. Hvis du hæver plugplanter til en tidlig show eller en hængende kurv, er en lidt højere 10 grader C foretrækker.

Meget ømme tropiske planter, der normalt dyrkes i en vinterhave eller i huset, skal have et minimum på 13 grader C. For øvrigt er mange kaktuser tolerante over for lave temperaturer, da ørkener kan blive overraskende kolde om natten.

Pas på med varmelegemer

Vær meget forsigtig, når du placerer drivhusvarmere, og at boblens plast er fastgjort, som om den falder på et varmelegeme, udgør den en brandfare.

Med paraffin og gasvarmere skal du huske, at de producerer en fugtig varme og kræver luftstrøm for korrekt drift, så undgå at blokere alle ventilationsåbningerne. Med elektriske varmelegemer placeres omhyggeligt, så nærliggende planter ikke er forbrændt.