Sådan finder du den perfekte badmintonketcher

og en badmintonketcher

Spread the love

Badminton er en populær sport i Danmark, og det er der flere grunde til. Det er sjovt at både spille og se på, og det er en sport næsten alle kan være med til. Det eneste du har brug for et behageligt tøj og en badmintonketcher. Alt andet er som regel til taks i en badmintonhal.

Du kan spille badminton på eliteplan og repræsentere landsholdet, men du kan også hyggetræne sammen med vennerne. Der er nemlig mange, som dyrker badminton primært for det sociale fælleskab. At man så også får god motion ud af det er bare en stor bonus.

Hvis du gerne vil i gang med at spille badminton, så bør du som det første anskaffe dig en badmintonketcher, der passer til dig. Badmintonketchere fås nemlig i mange forskellige varianter, og derfor kan det virke lidt uoverskueligt at skulle vælge.

Her får du en kort gennemgang af de ting, du skal overveje og tage en beslutning om, så du nemt kan vælge den perfekte badmintonketcher til dit behov.

Form og vægt

Det allerførste du bør tage en beslutning om, er om din ketchers form skal være oval eller firkantet. En oval formet ketcher har som regel mere koncentreret kraft end en firkantet. Det betyder, at du ikke vil behøve at bruge lige så mange kræfter på at slå, som du ellers ville med en firkantet.

Fordelen ved at købe en firkantet ketcher er, at den har en større overflade end en oval ketcher. Det betyder, at du ikke behøver at være lige præcis hver gang du slår bolden, for at ramme den godt.

Begge type ketchere har altså hver sine fordele og ulemper. Hvis du slår hårdt og har mange kræfter, men ikke altid slår så præcist, så køb en firkantet ketcher. Tænk over hvad er vigtigt for dig og dit spil, og træf din beslutning baseret på det.

Vægten af din ketcher kan også have stor betydning for dit spil. En let ketcher kan gøre spilleren mere mobil, fordi man har nemmere være at flytte sig hurtigt rundt på banen. En tung ketcher derimod kan være mere stabil, og give dig momentum, hvis du ved hvordan du skal bruge den. Tænk igen over hvilken type vil gavne dit spil på bedste vis.

Strenge og greb

Når du har fundet den optimale form og vægt, bør du som det næste kigge på strengene. Find ud af hvor stramme de skal være. Det kan være svært at finde ud af, så her kan det anbefales at spørge i butikken, eller badmintonhallen, om hvor stramme strengene på din ketcher bør være.

Til sidst, men ikke mindst, skal du vælge hvilken type greb din ketcher skal have. Grebet kan have stor betydning for dig spil, og det forkerte greb kan forværre dit spil. Hvis du har et for tungt greb, kan du hurtigt blive træt i armen. Gå i en sportsbutik og prøv forskellige ketchere. Find et greb, der passer perfekt til din hånd, og som føles godt for dig når du bevæger dig og svinger ketcheren rundt.