Skal du have repareret et stenslag?

foregår en reparation af stenslag

Spread the love

De fleste kender det. Man kommer kørende i sin bil, og pludselig kommer der en sten flyvende ind i forruden enten fra en foran kørende, en modkørende eller bare ud af det blå. Et stenslag er irriterende, men det kan ske for en hver, og det er svært at undgå. Heldigvis kan man nemt købe sig til en reparation af et stenslag uanset, hvor stenslaget rammer. Ofte er det i forruden, at et stenslag gør mest skade, men et stenslag kan også give skader i lakken på bilen. De fleste bilejere er meget omsorgsfulde overfor deres bil, og bilen skal helst se så godt ud som muligt, især hvis bilen en dag skal kunne sælges videre. Men hvordan foregår en reparation af stenslag? Det vil du her kunne læse alt om.

Hvordan foregår en reparation af et stenslag?

En reparation af stenslag er forskellig alt efter, hvor på bilen stenslaget sker. Skulle stenslaget gå ind og ødelægge noget af lakken på bilen, så kan dette repareres ved en autolakering på dette område. Du kan finde en autolakør, som har den helt unikke teknik til kun at autolakere på et enkelt område af bilen fremfor autolakering af hele bilen. Autolakering af blot et enkelt område er billigere, og du vil opnå et rigtig flot resultat, så du ikke kan se, at du har haft et stenslag.

Er stenslaget i din forrude, er det vigtigt, at du reagerer hurtigt, da du ellers kan risikere, at stenslaget udvikler sig, så hele forruden skal skiftes, hvilket er meget dyrere end reparation af stenslag. Når du får stenslaget, kan du dække det til med tape eller andet, der klæber, indtil du får mulighed for at sende bilen til reparation. En reparation af stenslag i forruden foregår ved hjælp af lim, og det er en opgave, der kræver god teknik og opmærksomhed. Udover stenslag i forruden så er det også muligt at få stenslag i andre ruder, såsom bagruden. Her skal man være ekstra omhyggelig, da bagruden ikke er nær så hårdfør, som forruden er. Uanset hvor på bilen der skal repareres et stenslag, så er det en god ide at få en professionel til det, da det er et svært stykke arbejde, som skal udføres rigtig.

Sådan undgår du stenslag

Stenslag kan ske for alle, men der er faktisk nogle ting, du kan gøre for at undgå stenslag på din bil. Det er vigtigt, at du holder en ordentlig afstand til den forankørende bil, da kort afstand er skyld i mange stenslag. Holder du en ordentlig afstand, mindsker du dermed chancen for stenslag. Derudover kan du forsøge at undgå veje med vejarbejde og grus, da der her let kan flyve sten op, som giver stenslag. Det sidste du kan gøre, er at overholde fartgrænserne. Der skal meget fart til for at få et stenslag, hvilket er derfor, det tit sker på motorveje. Men overholder du fartgrænsen, og holder du afstand, så kan du mindske chancen for stenslag.